14/06/2021

Bijkomende premie voor warmtepompen

Bijkomende premie voor eigenaars van warmtepomp in combinatie met zonnepanelen. 

Door de nieuwe regeling rond zonnepanelen, zien eigenaars hun elektriciteitsfactuur fors stijgen. De Vlaamse regering heeft een akkoord bereikt over een eenmalige premie van € 1.163 voor eigenaars die een warmtepomp met zonnepanelen combineren. Er wordt hiervoor 37,2 miljoen euro uitgetrokken. 

Wie komt er in aanmerking?

Gezinnen, organisaties en ondernemingen die een warmtepomp combineren met zonnepanelen, met een omvormersvermogen van maximum 10 kVA. De installatie dient voor 31 december 2020 in in bezit te zijn. 

Aanvragen?

De compensatie zal wellicht pas in het najaar aangevraagd kunnen worden. De Vlaamse Regering moet nog advies krijgen van de VREG, de Gegevensbeschermingsautoriteit, de Vlaamse Toezichtcommissie voor de verwerking van persoonsgegevens en de Raad van State.

Eigenaars die al een digitale meter hebben, krijgen zes maanden om de premie aan te vragen. Indien eigenaars nog geen digitale meter hebben, dienen ze hun premie binnen zes maanden na de plaatsing aan te vragen.

 

Vragen over uw warmtepomp of zonnepanelen?

Contacteer ons gewoon en vraag snel een eerlijk advies via het contactformulierOnze energie-experts gaan samen met u op zoek naar de béste oplossingen.

    Ik heb interesse in:


    Handige links

    Meer weten?

    Onze energie-experts helpen u graag verder.