04/06/2024

Ecodan warmtepompen presteren het beste

Introductie

De nieuwste generatie Ecodan warmtepompen van Mitsubishi Electric heeft indrukwekkende verbeteringen ondergaan, zoals bevestigd door de meest recente KIWA-testen.

Verbeterde Prestaties

De Ecodan SUZ-SWM40 VA2 warmtepomp toont een indrukwekkende COP van 6,86. De COP (Coefficient Of Performance) geeft het rendement van een warmtepomp weer. Dit is een verbetering van 16 procent ten opzichte van de vorige versie. Bij de laagst gemeten COP is er zelfs een verbetering van 11,5 procent.

Voor de verwarming van kraanwater haalt de vernieuwde warmtepomp een COP van 3,5, wat 20 procent beter is dan de huidige versie. Dit zijn daarbij de hoogste waarden die ooit door KIWA zijn gemeten voor lucht/water-warmtepompen. Kwaliteitsverklaringen voor diverse modellen zijn nu opgenomen in de BCRG-database en de prestaties zullen binnenkort in de Uniec3-software worden verwerkt.

Onafhankelijke testen en milieuvriendelijkheid

Mitsubishi Electric ontwikkelt en produceert alle componenten van de warmtepompen zelf, inclusief essentiële onderdelen zoals compressoren. Dit zorgt voor optimale prestaties van de installatie onder alle testomstandigheden, inclusief deellast. Bovendien bevatten de nieuwe modellen aanzienlijk minder kritische materialen. Zo is het kopergebruik in de buitenunits gereduceerd van 6,3 kilo naar 350 gram, een vermindering van 94,4 procent. Dit verlaagt de milieu-impact van deze warmtepompen aanzienlijk.

Conclusie

De verbeterde Ecodan warmtepompen bieden aanzienlijke voordelen op het gebied van energie-efficiëntie en milieuvriendelijkheid. De onafhankelijke KIWA-testen bevestigen de superioriteit van deze nieuwe modellen, wat helpt om duurzaamheidsdoelen te bereiken en te voldoen aan strengere BENG-eisen. Deze innovaties zetten een nieuwe standaard in duurzame verwarmingstechnologie, wat zowel voor particuliere woningbezitters als voor projectontwikkelaars een grote stap voorwaarts betekent.

Meer weten?

Onze energie-experts helpen u graag verder.