19/01/2022

Subsidies voor laadpalen.

De overheid wilt particulieren en werkgevers stimuleren om een laadpaal te plaatsen door hen een belastingvermindering aan te bieden!

Fiscale voordelen voor particulieren:

Wie tussen 1 september 2021 en 31 augustus 2024 kiest voor een aankoop en plaatsing van een laadstation thuis, dit geldt zowel voor eigenaars als huurder, zal kunnen rekenen op een belastingvermindering op de investering

Wie deze investering doet tussen 1 september 2021 en 31 december 2022 zal kunnen rekenen op 2024 een belastingvermindering in de personenbelasting van 45%. Dit tarief daalt tot 30% in 2023 en tot 15% in 2024.

Er zijn echter wel een paar voorwaarden aan verbonden:

  • Het bedrag waarvoor een belastingvermindering kan worden verleend en waarop ze wordt berekend, is beperkt tot 1.500 euro per laadpaal en per belastingplichtige. 
  • Het laadstation moet zowel intelligent zijn, zodat het de laadtijd en laadvermogen kan sturen, en mag enkel gebruikmaken van groene stroom.

Fiscale voordelen voor werkgevers:

De verhoogde aftrek voor het plaatsen van laadinfrastructuur is nieuw. Ondernemingen die tussen 1 september 2021 en 31 augustus 2024 investeren in een 2024 (semi-)publiek toegankelijk laadstation kunnen rekenen op een verhoogde kostenaftrek. Ook hier wordt de kostenaftrek afgebouwd in de tijd om de versnelling van het aantal laadstations in te zetten. 

Voor investeringen 2024 tussen 1 september 2021 en 31 december 2022 geldt een aftrekpercentage van 200%. Voor investeringen 2024 tussen 1 januari 2023 en 31 augustus 2024 geldt een aftrekpercentage van 150%

Deze laadinfrastructuur moet vrij toegankelijk zijn. Dit ofwel binnen of buiten de normale openingstijden.

Laadpalen, onze expertise.

Wij bekijken graag jouw unieke situatie en installatie om te bepalen waar je noden liggen. De prijs van onze laadpalen, de capaciteit/het rendement, het aantal laad- en ontlaadcycli, … We helpen je om het laadpaal te kiezen die het best aan je noden beantwoordt. Zo ben je zeker dat je de juiste keuze maakt op lange termijn!

Onze laadpalen:

Opladen aan publieke laadpalen is vaak dubbel zo duur dan het thuis of op het werk laden van je wagen. Bespaar budget en kostbare tijd en vertrek ’s morgens met een volgeladen batterij naar het werk. Thuislaadpalen bestaan in verschillende modellen: slimme of gewone laadpaal, een laadpaal tegen de muur of een afzonderlijk exemplaar.

Vragen over laadpalen?

Heb je vragen… Over laadpalen voor thuis of op kantoor? 
Onze energie-experts begeleiden je graag naar een groene toekomst.

Meer weten?

Onze energie-experts helpen u graag verder.