FAQ
Veelgestelde vragen
Het rendement van uw zonnepanelen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het gebruikte halfgeleidende materiaal, de lichtinval en hellingsgraad en oriëntering van uw dak.
Gemiddeld daalt het rendement van uw installatie jaarlijks met 0,7%. Toch blijft investeren in zonnepanelen een goede belegging met een gemiddeld rendement van 5% over 25 jaar. Vanaf het eerste moment beschikt u over gratis groene stroom.
Benieuwd hoeveel rendement zonnepanelen voor u persoonlijk opleveren? Onze energie-experts maken u vrijblijvend een gedetailleerde berekening van het rendement en de terugverdientijd van uw installatie op basis van uw specifieke situatie. Zo weet u tot op de eurocent nauwkeurig hoeveel uw investering u opbrengt.
Vraag hier uw gepersonaliseerde berekening.
De totale investering van uw zonnepaneleninstallatie wordt bepaald door een combinatie van een aantal factoren.
- De oriëntering van uw woning of bedrijfspand
Het rendement van uw zonnepanelen is sterk afhankelijk van de lichtinval. Het is simpel. Hoe beter de lichtinval, hoe hoger het rendement. Is uw woning of bedrijfspand naar het zuiden georiënteerd, dan hebt u in verhouding minder zonnepanelen nodig om uw gewenste opbrengt te bereiken. - De verwachte opbrengst
Een zonnepaneel heeft een bepaald maximaal vermogen. De opbrengst van uw totale installatie is de som van de opbrengst per paneel. Zoveel te meer opbrengst u wenst, zoveel te meer zonnepanelen u nodig hebt. - De beschikbare (dak)oppervlakte
Hebt u een beperkte oppervlakte ter beschikking voor de plaatsing van uw zonnepanelen? Dan opteert u best voor duurdere zonnepanelen met een hogere celefficiëntie. - Het type en aantal zonnepanelen
De specifieke technologie, de materialen, het design en de capaciteit (uitgedrukt in Wattpiek of Wp) bepalen samen de prijs van het zonnepaneel. - De gewenste terugverdientijd
Installeert u meer zonnepanelen, dan vermindert u uw terugverdientijd maar verhoogt tegelijkertijd de installatieprijs.
Meer weten?
Onze energie-experts maken u graag een gedetailleerd voorstel.
Sinds 1 januari 2014 voorzien federale, regionale en lokale overheden geen subsidies meer. Ook het systeem van groenestroomcertificaten is stelselmatig afgebouwd. Toch blijft investeren in zonnepanelen een rendabele ecologische oplossing voor uw elektriciteitsbehoefte.
Producenten van zonnepanelen investeerden de afgelopen jaren namelijk immens in geavanceerde technologieën. Mét resultaat. Het rendement en de kwaliteit van de huidige hoogtechnologische panelen overklast de eerste en tweede generatie zonnepanelen gevoelig. Bovendien daalde de prijs van zonnepanelen onder invloed van de hoogconcurrentiële markt sterk. Ook zonder subsidies blijft de installatie van zonnepanelen een rendabele investering.
Vlaanderen blijft echter inzetten op milieuvriendelijke zonne-energie. Vanaf 2021 voorziet de Vlaamse regering een nieuwe investeringspremie voor de aankoop van nieuwe zonnepanelen.
Meer info vanaf 2021? https://www.vlaanderen.be/eenmalige-investeringspremie-van-de-netbeheerder-voor-zonnepanelen-vanaf-2021
De Vlaamse overheid kent in bepaalde omstandigheden een goedkope lening toe voor energiebesparende maatregelen: de Energielening. Gemeentes keren de lening uit en bepalen zelf de voorwaarden voor toekenning. In sommige gemeentes komen ook zonnepanelen hiervoor in aanmerking. Neem dus zeker contact op met uw gemeente om te informeren naar mogelijkheden.
Ook bepaalde banken bieden goedkopere groene leningen voor ecologische energiebesparende initiatieven aan. Informeer ernaar bij uw bankinstelling.
Met de terugverdientijd van uw zonnepanelen bedoelen we de tijd die nodig is om het investeringsbedrag helemaal terug te verdienen. Wanneer u zelf meer elektriciteit opwekt dan u verbruikt, geniet u van gratis elektriciteit.
Het bedrag dat u zo jaarlijks uitspaart, bepaalt de terugverdientijd van uw zonnepanelen. Hebt u het terugverdienmoment bereikt? Dan maakt u voor de rest van de levensduur van uw installatie pure winst. De berekening van uw terugverdientijd vindt u terug in uw gepersonaliseerd voorstel. Informeer ernaar bij onze energie-experts.
Welke factoren beïnvloeden de terugverdientijd?
- de hoogte van het investeringsbedrag
- uw eigen verbruik
- de manier waarop u uw investering financierde (lening of niet)
- de toekomstige prijsstijgingen voor elektriciteit
- het totale piekvermogen van uw installatie
Zonnepanelen zijn een gebruiksproduct en dus onderhevig aan slijtage. De samenstelling, de kwaliteit en de graad van belasting zijn factoren die de levensduur van uw zonnepaneleninstallatie beïnvloeden.
Maar wees gerust. Verisol-zonnepanelen hebben met een normale belasting een opbrengstgarantie van zeker 25 jaar. Voor welk model u ook gaat – een superkrachtig toppaneel van SunPower of panelen van ons robuuste huismodel Soluxtec Das Modul – uw rendement varieert altijd tussen de 80% en 90%. Met ons professionele advies op maat van uw situatie, maakt u de beste keuze voor een duurzame groene oplossing.
Nee. De kans hierop neemt niet toe. De kwaliteit van Verisol zonnepanelen is zo hoog dat deze dubbel geïsoleerd zijn.
Uw Verisol zonnepanelen hebben dus geen aantrekkingskracht op bliksem.
Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen of fotovoltaïsche cellen. Deze cellen gebruiken daglicht om energie te produceren, zelfs wanneer het bewolkt is.
Natuurlijk, wanneer de zon rechtstreeks zonder wolken op uw zonnepanelen schijnt, rendeert uw installatie nog net dat ietsje meer.
Zonnepanelen van Verisol zijn sowieso bij de beste qua opbrengsten en efficiëntie. De prijs van deze zonnepanelen valt bijzonder goed mee in vergelijking met de opbrengst.
De beste installateur voor uw zonnepanelen kiest u op basis van de ervaring en expertise van de installateur en op uw gevoel. U moet vertrouwen hebben in de mensen aan wie u uw installatie toevertrouwt. Verisol kiest voor een persoonlijke en betrokken aanpak en houdt in elke fase rekening met uw wensen en uw woon- en leefsituatie.
Correct vergelijken
Gaat u meerdere offertes van verschillende installateurs met elkaar vergelijken? Zorg er dan voor dat uw offertes geen verborgen kosten bevatten en dat u dezelfde kwaliteit en dienstverlening krijgt voor uw geld. Verisol maakt voor u een gedetailleerde en transparante all-inofferte die we u uitgebreid toelichten.
Referenties
Al meer dan 4500 Vlaamse gezinnen kozen voor de kwaliteit, vakkundigheid en overzichtelijke aanpak van Verisol. Als u dat wenst, geven wij u graag een aantal referenties bij u in de buurt.
De overheid startte met het systeem van certificaten om mensen aan te zetten om in zonnepanelen te investeren en zo de productie van groene stroom te stimuleren. Per kW groene stroom die u opwekte, kreeg u een premie. De hoogte van de premie is de afgelopen jaren sterk gedaald en is nog altijd stof voor discussie.
Omdat u nu als eigenaar van zonnepanelen ook een netvergoeding moet betalen die in verhouding hoger is dan de premie voor uw certificaten (het bedrag is afhankelijk van uw netbeheerder en wordt berekend aan de hand van een bandingfactor), lijkt een investering in zonnepanelen op het eerste gezicht niet meer interessant. Toch zijn er een aantal factoren die maken dat uw investering in zonnepanelen nog altijd winstgevend is. De prijs van zonnepanelen is sterk gedaald, terwijl de celefficiëntie en dus het rendement aanzienlijk is gestegen. Het resultaat? Een investering in zonnepanelen heeft over een periode van 25 jaar ook zonder premies en subsidies rendement van meer dan 5 %.
Sinds 1 januari 2014 keren uw netbeheerder en de overheid geen premies meer uit voor de installatie van zonnepanelen. Dit betekent echter niet dat zonnepanelen niet meer rendabel zijn. Dankzij de technologische evolutie en de hoogconcurrentiële markt is de kwaliteit en de efficiëntie van zonnepanelen sterk verhoogd. Tegelijk zijn de prijzen gedaald. Het resultaat? Als u in zonnepanelen investeert, geniet u nog altijd van goedkope elektriciteit.
Groenestroomcertificaten
Uw premie voor uw groenestroomcertificaten wordt berekend aan de hand van een bandingfactor om oversubsidiëring te vermijden. Momenteel staat deze factor op 0. U ontvangt dus geen premie meer voor uw groenestroomcertificaten.
Groene leningen
De Vlaamse overheid kent in sommige omstandigheden een goedkope lening toe voor energiebesparende maatregelen: de Energielening. De gemeentes keren de lening uit en bepalen zelf de voorwaarden voor de toekenning. In sommige gemeentes komen ook zonnepanelen in aanmerking. Wil u in zonnepanelen investeren? Neem dan zeker eens contact op met uw gemeente.
Sommige banken geven ook goedkopere groene leningen voor ecologische energiebesparende initiatieven.
Zonnepanelen kunnen sterk in prijs verschillen, want het ene paneel is het andere niet. Zonnepanelen met elkaar vergelijken is moeilijk maar niet onmogelijk. Zorg ervoor dat u altijd dezelfde parameters in aanmerking neemt.
U kunt zonnepanelen het best vergelijken op basis van:
- de wattpiek;
- de celefficiëntie;
- de samenstelling en de kwaliteit van de halfgeleiders;
- de afmetingen;
- de rendementsafname;
- de montagematerialen;
- de omvormers;
- de productgaranties;
- de herkomst;
- de prijs.
Koop nooit zonnepanelen waarvan u de herkomst niet kent, waarvan het kwaliteitslabel nog nooit door een onafhankelijke instantie is getest of waarop een kwaliteitslabel volledig ontbreekt.. Laat u ook niet louter door de prijs leiden. Dat is maar ÈÈn van de vele parameters.
De totale prijs van uw zonnepanelen wordt bepaald door een combinatie van een aantal factoren:
De oriëntering van uw woning
het rendement van zonnepanelen is sterk afhankelijk van de lichtinval op de panelen. Hoe beter de lichtinval, hoe hoger het rendement. Wanneer uw woning naar het zuiden georiënteerd is, zal u in verhouding dus minder zonnepanelen nodig hebben om uw gewenste opbrengt te bereiken.
De opbrengst die u verwacht
een zonnepaneel heeft een bepaald maximaal vermogen. De opbrengst van uw installatie is de som van de opbrengst per paneel. De opbrengst die u wenst, heeft dus invloed op het aantal zonnepanelen dat u nodig hebt en dus op de kosten van uw installatie.
De beschikbare (dak)oppervlakte
als u maar een beperkte oppervlakte ter beschikking hebt om uw zonnepanelen te plaatsen, zal u moeten opteren voor duurdere zonnepanelen met een hogere celefficiëntie om uw gewenste vermogen op te wekken.
Het type en het aantal zonnepanelen
de technologie, het materiaal en het design bepalen samen met de wattpiek de prijs van het paneel.
De terugverdientijd die u wenst
als u meer zonnepanelen installeert, vermindert u uw terugverdientijd, maar verhoogt u de prijs van uw installatie.
Het korte antwoord? Ja. Er zijn echter een aantal factoren waarmee u rekening moet houden als u zonnepanelen op een plat dak wil plaatsen.
De hellingshoek
om te genieten van een aangenaam rendement is het noodzakelijk dat uw zonnepanelen voldoende lichtinval krijgen. Daarom kiest u het best een hellingshoek die rekening houdt met de plaats waarover u beschikt. Verisol plaatst zonnepanelen op een plat dak onder een hoek tussen de 10 en 20 graden, afhankelijk van uw situatie. Daarbij hebben we altijd aandacht voor het esthetische aspect van uw woning en de stabiliteit van uw installatie.
De oriëntering
de meest ideale oriëntering is naar het zuiden, op voorwaarde dat u voldoende rijen kunt plaatsen. Kun u dat niet? Dan is het soms voordeliger om uw zonnepanelen op een plat dak in een andere richting te installeren.
De dakrand
omdat de rand van uw dak het meest onderhevig is aan sterke windvlagen, moet u bij de installatie van uw zonnepanelen een veiligheidsmarge inbouwen en op een bepaalde afstand van uw dakrand blijven.
Het rendement van uw zonnepanelen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het gebruikte halfgeleidende materiaal, de lichtinval en hellingsgraad en oriëntering van uw dak.
Gemiddeld daalt het rendement van uw installatie jaarlijks met 0,7%. Toch blijft investeren in zonnepanelen een goede belegging met een gemiddeld rendement van 5% over 25 jaar. Vanaf het eerste moment beschikt u over gratis groene stroom.
Benieuwd hoeveel rendement zonnepanelen voor u persoonlijk opleveren? Onze energie-experts maken u vrijblijvend een gedetailleerde berekening van het rendement en de terugverdientijd van uw installatie op basis van uw specifieke situatie. Zo weet u tot op de eurocent nauwkeurig hoeveel uw investering u opbrengt.
Vraag hier uw gepersonaliseerde berekening.
De totale investering van uw zonnepaneleninstallatie wordt bepaald door een combinatie van een aantal factoren.
- De oriëntering van uw woning of bedrijfspand
Het rendement van uw zonnepanelen is sterk afhankelijk van de lichtinval. Het is simpel. Hoe beter de lichtinval, hoe hoger het rendement. Is uw woning of bedrijfspand naar het zuiden georiënteerd, dan hebt u in verhouding minder zonnepanelen nodig om uw gewenste opbrengt te bereiken. - De verwachte opbrengst
Een zonnepaneel heeft een bepaald maximaal vermogen. De opbrengst van uw totale installatie is de som van de opbrengst per paneel. Zoveel te meer opbrengst u wenst, zoveel te meer zonnepanelen u nodig hebt. - De beschikbare (dak)oppervlakte
Hebt u een beperkte oppervlakte ter beschikking voor de plaatsing van uw zonnepanelen? Dan opteert u best voor duurdere zonnepanelen met een hogere celefficiëntie. - Het type en aantal zonnepanelen
De specifieke technologie, de materialen, het design en de capaciteit (uitgedrukt in Wattpiek of Wp) bepalen samen de prijs van het zonnepaneel. - De gewenste terugverdientijd
Installeert u meer zonnepanelen, dan vermindert u uw terugverdientijd maar verhoogt tegelijkertijd de installatieprijs.
Meer weten?
Onze energie-experts maken u graag een gedetailleerd voorstel.
Sinds 1 januari 2014 voorzien federale, regionale en lokale overheden geen subsidies meer. Ook het systeem van groenestroomcertificaten is stelselmatig afgebouwd. Toch blijft investeren in zonnepanelen een rendabele ecologische oplossing voor uw elektriciteitsbehoefte.
Producenten van zonnepanelen investeerden de afgelopen jaren namelijk immens in geavanceerde technologieën. Mét resultaat. Het rendement en de kwaliteit van de huidige hoogtechnologische panelen overklast de eerste en tweede generatie zonnepanelen gevoelig. Bovendien daalde de prijs van zonnepanelen onder invloed van de hoogconcurrentiële markt sterk. Ook zonder subsidies blijft de installatie van zonnepanelen een rendabele investering.
Vlaanderen blijft echter inzetten op milieuvriendelijke zonne-energie. Vanaf 2021 voorziet de Vlaamse regering een nieuwe investeringspremie voor de aankoop van nieuwe zonnepanelen.
De Vlaamse overheid kent in bepaalde omstandigheden een goedkope lening toe voor energiebesparende maatregelen: de Energielening. Gemeentes keren de lening uit en bepalen zelf de voorwaarden voor toekenning. In sommige gemeentes komen ook zonnepanelen hiervoor in aanmerking. Neem dus zeker contact op met uw gemeente om te informeren naar mogelijkheden.
Ook bepaalde banken bieden goedkopere groene leningen voor ecologische energiebesparende initiatieven aan. Informeer ernaar bij uw bankinstelling.
Met de terugverdientijd van uw zonnepanelen bedoelen we de tijd die nodig is om het investeringsbedrag helemaal terug te verdienen. Wanneer u zelf meer elektriciteit opwekt dan u verbruikt, geniet u van gratis elektriciteit.
Het bedrag dat u zo jaarlijks uitspaart, bepaalt de terugverdientijd van uw zonnepanelen. Hebt u het terugverdienmoment bereikt? Dan maakt u voor de rest van de levensduur van uw installatie pure winst. De berekening van uw terugverdientijd vindt u terug in uw gepersonaliseerd voorstel. Informeer ernaar bij onze energie-experts.
Welke factoren beïnvloeden de terugverdientijd?
- de hoogte van het investeringsbedrag
- uw eigen verbruik
- de manier waarop u uw investering financierde (lening of niet)
- de toekomstige prijsstijgingen voor elektriciteit
- het totale piekvermogen van uw installatie
Zonnepanelen zijn een gebruiksproduct en dus onderhevig aan slijtage. De samenstelling, de kwaliteit en de graad van belasting zijn factoren die de levensduur van uw zonnepaneleninstallatie beïnvloeden.
Maar wees gerust. Verisol-zonnepanelen hebben met een normale belasting een opbrengstgarantie van zeker 25 jaar. Voor welk model u ook gaat – een superkrachtig toppaneel van Sunpower of panelen van ons robuuste huismodel Soluxtec Das Modul – uw rendement varieert altijd tussen de 80% en 90%. Met ons professionele advies op maat van uw situatie, maakt u de beste keuze voor een duurzame groene oplossing.
De COP (Coefficient of Performance) of winstfactor van een warmtepomp drukt het rendement of het prestatieniveau van een warmtepomp uit. Het rendement is het verschil tussen de warmte die een warmtepomp genereert en de energie die hij nodig heeft om die warmte op te wekken. Anders gezegd: de COP drukt de verhouding uit tussen de elektriciteit die een warmtepomp verbruikt en de energie/warmte die hij opwekt.
Een COP van 4 betekent dat uw warmtepomp voor elke kW elektriciteit die hij verbruikt, 4 kW energie (warmte) levert. Hoe hoger de COP van uw warmtepomp, hoe hoger het rendement. De COP-waarde van uw warmtepomp is echter een theoretische waarde onder welbepaalde omstandigheden. De reden? Uw warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht. Hoe kouder het is, hoe meer energie uw warmtepomp verbruikt om de gewenste binnentemperatuur te leveren. Het gevolg? De COP van uw warmtepomp is geen constante factor.
Wil u het gemiddelde rendement van een warmtepomp tijdens een stookseizoen kennen? Dan moet u naar de SPF (Season Performance Factor) kijken.
Om de werking van een warmtepomp te begrijpen, zijn twee weetjes van belang:
- Er zit energie in de grond, het water en de lucht.Een voorwerp dat warmer is dan zijn omgeving, geeft warmte af.
- Een warmtepomp is een toepassing van deze twee principes.
De omgekeerde koelkast
Een koelkast is een koude omgeving. Zet u een product in uw koelkast? Dan geeft dat zijn warmte af tijdens het afkoelen. Die afgegeven warmte gaat naar het rooster achteraan uw koelkast. De energie gaat dus van binnen naar buiten. Een warmtepomp doet net het omgekeerde en brengt de energie die buiten gratis voor het rapen ligt, naar binnen. Die energie is echter niet voldoende om uw woning of sanitaire water te verwarmen. Daarom voegt een warmtepomp via compressie extra energie (en dus warmte) toe. Die warmte wordt vervolgens overgedragen op uw verwarmingswater en sanitaire water. Het resultaat? U geniet van aangename, goedkope en ecologische warmte.
Een warmtepomp is een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele verwarmingssystemen. Daarom kunt u van uw netbeheerder een premie krijgen als u een warmtepomp installeert. De hoogte van de premie is afhankelijk van het type en het rendement van de warmtepomp die u plaatst en bedraagt maximaal 1.700,00 euro.
Voorwaarden
U vraagt de premie voor uw warmtepomp aan bij uw netbeheerder. U vult daarvoor het aanvraagformulier in dat u op de website van uw netbeheerder vindt. Om in aanmerking te komen voor de premie moet u zeker aan de onderstaande voorwaarden voldoen:
- Uw woning moet in Vlaanderen liggen.
- Uw woning moet uiterlijk op 31 december 2013 op het elektriciteitsnet werden aangesloten (in geval van nieuwbouw moet uw bouwaanvraag voor die datum werden ingediend).
- Een erkende aannemer moet uw warmtepomp plaatsen en factureren.
- U moet het aanvraagformulier uiterlijk 12 maanden na de factuurdatum aan de netbeheerder bezorgen.
- De premie geldt enkel voor een nieuwe elektrische warmtepomp (of een nieuwe gaswarmtepomp) voor verwarming van een ruimte én eventueel sanitair water. Warmtepompen voor zwembadverwarming en actieve koeling komen niet in aanmerking.
Op de website van uw netbeheerder vindt u alle voorwaarden en technische vereisten waaraan uw warmtepomp moet voldoen om een premie te krijgen.
Een warmtepomp is uitermate geschikt om te gebruiken in combinatie met verwarmingssystemen op lage temperatuur. Vloerverwarming werkt met een watertemperatuur van ongeveer 35 °C. Ideaal dus om te combineren met een warmtepomp. Wil u de optimale oplossing voor uw woningverwarming? Dan kiest u voor een warmtepomp als energiebron voor uw vloerverwarming. Bouwen of renoveren? Vloerverwarming is in elke situatie de meest efficiënte manier van verwarmen!
Gelijkmatige verwarming
De warmtestraling van vloerverwarming verwarmt uw hele vloer op een gelijkmatige manier. Het voordeel? U hebt geen koude hoekjes meer en ervaart een comfortabeler gevoel van warmte. In huizen die met vloerverwarming worden verwarmd, staat de thermostaat gemiddeld 2 °C lager. Het gevolg? U bespaart op uw verwarmingsfactuur.
Hebt u wand- of plafondverwarming? Dan kunt u rekenen op dezelfde voordelen als bij vloerverwarming. Ook in dat geval is een combinatie met een warmtepomp dus ideaal.
Warmtepompen kunnen met vrijwel alle warmteafgiftes worden gecombineerd. Dus ook met convectoren. Een convector is een verwarmingstoestel waarbij het verwarmingswater door een dunne koperen buis onderaan het toestel stroomt. Die buis is omringd door aluminium plaatjes die ervoor zorgen dat de warmte naar boven wordt getransporteerd. Omdat enkel de buis onderaan het toestel warm wordt, is verbrandingsgevaar bij een convector uitgesloten.
Omdat een convector de warmte naar boven transporteert, is het geschikt voor verwarming met lage temperatuur. Verwarmingsspecialist Jaga heeft convectoren die werken met een watertemperatuur van 35 °C. Het resultaat? Uw warmtepomp moet relatief weinig inspanningen leveren om de gevraagde temperatuur te bereiken en daardoor blijft het verbruik laag. De combinatie van een warmtepomp en convectoren biedt u dus een rendabele oplossing voor uw woningverwarming.
Ja! Dat kan met de Ecodan-warmtepompen van Mitsubishi. Dankzij hun innovatieve technologie en doordachte regeling leveren deze warmtepompen altijd een optimale variabele watertemperatuur, waardoor ze op vloerverwarming én op traditionele radiatoren kunnen worden aangesloten.
De Ecodan-warmtepompen halen een watertemperatuur van 60 °C zonder gebruik te maken van energieverslindende elektrische verwarmingsweerstanden. Wil u zeker weten of u uw woning met een warmtepomp en uw bestaande radiatoren voldoende kunt verwarmen? Neem dan de proef op de som. Verlaag op een koude winterdag de temperatuur van uw ketel tot 60 °C, draai al uw radiatoren open en kijk of uw woning voldoende warm wordt.
Lagetemperatuurradiatoren als alternatief
Lukt deze test niet? Dan kunt u altijd overwegen om het dak, de zoldervloer of de spouwmuren van uw woning (extra) te isoleren. Of u kunt ervoor kiezen om enkele van uw bestaande radiatoren te vervangen door lagetemperatuurradiatoren. Verisol werkt hiervoor samen met Jaga. Dit merk ontwikkelde een aantal zeer mooie en hoogwaardige innovatieve lagetemperatuurradiatoren, specifiek voor woningverwarming met warmtepompen.
Het korte antwoord? Ja. De Verisol-airco’s zijn omgekeerde lucht-lucht-warmtepompen en zijn dus geschikt voor de koeling én verwarming van uw leefruimtes.
Is het buiten aangenaam warm en vindt u het binnen wat frisjes? Dan kiest u voor de functie verwarmen. Uw airco zal de warme lucht van buiten naar binnen verplaatsen waardoor uw leefruimte opwarmt. Omdat er geen extra warmte wordt gegenereerd, is deze manier van woningverwarming uitermate efficiënt en rendabel. U verbruikt namelijk een minimum aan energie om de warmte van buiten in uw woning te brengen. Het nadeel? Uw airco voegt geen extra energie aan de buitenlucht toe, waardoor de verwarmingscapaciteit van uw airco afhankelijk is van de buitentemperatuur. Uw voordeel? Alle airco’s van Verisol beschikken over een ingebouwd filtersysteem en hebben een ventilator. U geniet dus altijd van aangename, zuivere lucht.
Als u onze concurrenten mag geloven, dan kost een zonneboiler helemaal niets. Nu is een zonneboiler zonder twijfel een heel interessante investering met een toprendement – zeker met de premie van de Vlaamse overheid – maar gratis is hij niet. Verisol informeert u graag in alle openheid en transparantie over zijn prijzen.
Uw prijs = maatwerk
Een eenheidsprijs geven voor een zonneboiler is niet evident. De prijs voor uw zonneboiler is namelijk afhankelijk van:
- de inhoud van het opslagvat;
- het aantal zonnecollectoren;
- de oppervlakte van de absorber;
- de hoogte van de premie die u ontvangt.
Wil u een indicatie van de prijs van uw zonneboiler? Die geven we u met veel plezier. U hebt al een Verisol all-in-one-zonneboiler voor een investeringsbedrag tussen 2500 en 3500 euro.
Uw premie van maximaal 2750 euro
Kiest u een zonneboiler als oplossing voor de verwarming van uw sanitaire water? Dan kunt u bij uw netbeheerder een premie aanvragen. Die premie bedraagt maximaal 50 % van uw factuurbedrag met een plafond van 2750 euro. Om van de premie te genieten moet u aan deze voorwaarden voldoen:
- Uw woning moet in Vlaanderen liggen.
- Uw woning moet uiterlijk op 31/12/2013 op het elektriciteitsnet werden aangesloten (in geval van nieuwbouw moet uw bouwaanvraag voor die datum werden ingediend).
- Een erkende aannemer moet uw warmtepomp plaatsen en factureren.
- U moet het aanvraagformulier uiterlijk 12 maanden na de factuurdatum aan de netbeheerder hebben bezorgd.
- De premie geldt enkel voor een nieuwe zonneboiler die sanitair warm water aanmaakt.
Zonneboilers voor zwembadverwarming, uitbreidingen van bestaande systeem of vervangingen van oude systemen komen niet in aanmerking.
Op de website van uw netbeheerder vindt u naast alle voorwaarden en technische vereisten ook het formulier om uw premie aan te vragen. Vraag zeker ook na of uw gemeente een premie uitkeert voor de installatie van een zonneboiler.
Ja, een airco van Verisol doet veel meer dan uw huis alleen maar koelen. Hieronder een overzicht.
Het houdt de temperatuur van uw woning op een constante, aangename temperatuur.
Niemand houdt van temperatuurschommelingen. Dat komt omdat uw lichaam het best functioneert op een constante, aangename temperatuur. Een airco van Verisol is zo ontwikkelt dat hij elke plekje in de leefruimte scant en onderhoudt op de juiste temperatuur.
Airco rekent af met allergieën
Een airco van Verisol filtert continue de lucht in uw leefomgeving. Gedaan dus met pollen, allergische stoffen, rook, stof of kwalijke geuren. Vanaf nu is de lucht in uw woning zuiver en gezond.
Vochtige ruimtes behoren tot het verleden
Vocht is essentieel voor de mens. Van te droge lucht krijgen mensen snel dorst en gaan ze hoesten. Te vochtige lucht zorgt voor een plakkerig en zweterig gevoel. Onderzoek toont aan dat de optimale vochtigheid ligt tussen de 40% en 60%. Een airco van Verisol houdt de lucht in uw woning continue op dit niveau.
Ventilatie is bijzonder belangrijk
Wanneer het warm is gebruiken heel veel mensen een ventilator. Nochtans koelt een ventilator de lucht niet. Maar door het verplaatsen van lucht is er al een fris gevoel.
De airco van Verisol ventileert de lucht in uw woning. Zelfs wanneer u niet verwarmt of koelt.
Het korte antwoord? Ja. De Verisol-airco’s zijn omgekeerde lucht-lucht-warmtepompen en zijn dus geschikt voor de koeling én verwarming van uw leefruimtes.
Is het buiten aangenaam warm en vindt u het binnen wat frisjes? Dan kiest u voor de functie verwarmen. Uw airco zal de warme lucht van buiten naar binnen verplaatsen waardoor uw leefruimte opwarmt. Omdat er geen extra warmte wordt gegenereerd, is deze manier van woningverwarming uitermate efficiënt en rendabel. U verbruikt namelijk een minimum aan energie om de warmte van buiten in uw woning te brengen. Het nadeel? Uw airco voegt geen extra energie aan de buitenlucht toe, waardoor de verwarmingscapaciteit van uw airco afhankelijk is van de buitentemperatuur. Uw voordeel? Alle airco’s van Verisol beschikken over een ingebouwd filtersysteem en hebben een ventilator. U geniet dus altijd van aangename, zuivere lucht.
Niet gevonden wat u zocht?
Neem dan contact op met onze energie-experts.