Prijzen

Aangename warmte, tegen een comfortabele prijs

Een warmtepomp duurder dan een traditioneel verwarmingssysteem op gas of stookolie? Een misverstand! Als u alleen het initiële investeringsbedrag bekijkt, dan vraagt een warmtepomp inderdaad een extra investering in vergelijking met een hoogwaardige gas- of stookolie-installatie.

Dat verschil ziet u op lange termijn ruimschoots gecompenseerd door de lage werkingskosten en het toprendement van onze hoogwaardige warmtepompen en uw onafhankelijkheid van almaar stijgende energieprijzen. U verdient uw investering in veelvoud terug.

Prijsindicaties voor doorgedreven maatwerk

De installatie van uw warmtepomp is maatwerk. Onze adviseurs komen graag bij u langs om de situatie onsite te evalueren. Om u toch een indicatie te geven, vindt u hieronder enkele concrete voorbeelden. Alle prijzen zijn inclusief installatie en btw.

Bestaande woning met warmtepomp lucht-water

De investering voor een warmtepomp lucht-water in een bestaande woning, aangesloten op uw vloerverwarming of radiatoren, schommelt rond 12 500 euro, incl. 6% btw.

Bestaande woning met warmtepomp lucht-lucht

De investering voor de verwarming (en koeling) van één ruimte in uw woning bedraagt ongeveer 2500 euro, incl. 6% btw. Een warmtepomp lucht-lucht is ideaal voor renovatieprojecten of als u een veranda wil koelen of verwarmen. Kiest u ervoor om meerdere ruimtes in uw woning te verwarmen en koelen? Dan moet u rekenen op een investering tussen de 4000 en 7000 euro, incl. 6% btw.

Nieuwbouwwoning met warmtepomp lucht-water

Ook voor nieuwbouw en woningen jonger dan 10 jaar geldt het verlaagd BTW tarief van 6%.

Krijg ik een premie voor mijn warmtepomp?

Een warmtepomp is een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele verwarmingssystemen. Daarom kunt u van uw netbeheerder een premie krijgen als u een warmtepomp installeert. De hoogte van de premie is afhankelijk van het type en het rendement van de warmtepomp die u plaatst en bedraagt en kan vandaag oplopen tot een badrag van 3000 tot 4800 euro.

Voorwaarden

U vraagt de Mijn VerbouwPremie voor uw warmtepomp aan bij de Vlaamse overheid. Via het online locket vult u het aanvraagformulier in dat u op de website van uw netbeheerder vindt. Om in aanmerking te komen voor de premie moet u zeker aan de onderstaande voorwaarden voldoen:

Op de website van uw netbeheerder vindt u alle voorwaarden en technische vereisten waaraan uw warmtepomp moet voldoen om een premie te krijgen.

Wat is de meest efficiënte warmtepomp voor uw woning of onderneming?

Onze energie-experts adviseren u in functie van uw specifieke situatie en wensen.

    Maak je keuze: