08/11/2021

Premie voor sturing elektrische warmte.

Voor de aankoop en de plaatsing door je installateur van een sturingsapparaat, heb je recht op een premie.

Elektrisch verwarmen

De laatste jaren is elektrische warmte erg in trek. De systemen zijn een pak zuiniger geworden en bieden verschillende voordelen. Heb je zonnepanelen? Dan kun je een groot deel van de elektriciteit hiervoor zelf voorzien.

Dankzij de komst van de digitale meter, kunnen gezinnen op een efficiënte manier hun warmte- en elektriciteitsverbruik regelen aan hun noden. Heel wat gezinnen verwarmen elektrisch in de vorm van een warmtepomp, warmtepompboiler, elektrische boiler of een accumulatieverwarming. Door de installatie van een sturingsapparaat kan je je elektriciteits- en warmteverbruik zoveel mogelijk afstemmen op je eigen productie (bijvoorbeeld via zonnepanelen), en/of het vermijden van piekmomenten. Voor de aankoop en de plaatsing door je installateur van dat sturingsapparaat, heb je recht op een premie.

Premiebedrag

De Vlaamse regering komt hierin tegemoet door een premie te verschaffen voor iedereen die investeert in een slimme sturing voor accumulatieverwarming, elektrische boilers en warmtepompen. De premie bedraagt maximum 50% van de factuur, met een maximumbedrag van € 400. Hierbij wordt een accumulatieverwarming gedefinieerd als een elektrisch verwarmingstoestel voor ruimteverwarming dat voorzien is van warmteopslag in keramisch materiaal.  

Onze energiebeheersystemen

Al onze systemen vallen onder de Premie voorwaarde. Dat wil zeggen dat u geniet van de premie bij installatie en aankoop.

Een energiebeheersysteem kan de toestellen die instaan voor het produceren of opslaan van warmte, geautomatiseerd aansturen met als doel:

  • Het gebruik van deze toestellen te vermijden op momenten dat de energieprijzen hoog zijn of deze net in te schakelen op momenten met lage energieprijzen
  • Een toestel in te schakelen op momenten dat er eigen productie is van elektriciteit (bv. door zonnepanelen)
  • Het afgenomen elektrisch vermogen te verlagen of verhogen

Ontdek ze hier


Premie aanvragen?

De aanvraag voor de premie kan online via Fluvius worden aangevraagd: Premie sturing elektrische warmte – Fluvius. De aanvraag voor de premie moet ingediend worden uiterlijk binnen de 2 jaar na datum van de laatste factuur. 

Op zoek naar een slimme batterij?

Contacteer ons gewoon en vraag snel een eerlijk advies via het contactformulierOnze energie-experts gaan samen met u op zoek naar de béste oplossingen.

    Ik beschik al over:

    Meer weten?

    Onze energie-experts helpen u graag verder.