Injectielimiet, wat is dat?
Een injectielimiet zorgt ervoor dat een batterij slim aangestuurd wordt en dat vermindert piekstromen naar het elektriciteitsnet. Batterijen helpen dus het distributienet te ontlasten. Op die manier kunnen nog meer installaties groene stroom produceren en hoeft de overheid minder te investeren in de versterking van het elektriciteitsnet. Zo kunnen de distributienettarieven – waar we allemaal voor betalen – onder controle blijven.
Van 60% naar 100%?
Via het oude injectielimiet mocht je maar 60 procent van het omvormervermogen injecteren op het net. Maar die beperking van 60% is dus verdwenen. Dat wil zeggen dat men terug voor 100% kan terugleveren en dus iets meer geld per jaar terugkrijgen voor de stroom die we terugsturen.
Slimme batterij!
Thuisbatterijen moeten nu ook over een slimme sturing beschikken. Daarbij moet het thuisbatterij de mogelijkheid hebben om het laad- en ontlaadvermogen van de batterij te sturen in functie van de tijd of op basis van externe signalen zoals prijssignalen. Zo is het thuisbatterij in staat om piekreductie toe te passen in functie van het capaciteitstarief of kan ze aangestuurd worden via dynamische prijssignalen.
Met onze AlphaESS batterij hebben consumenten een slimme batterij in huis. De batterijen van AlphaESS kunnen zelfs verder gaan dan de voorwaarde van de Vlaamse Regering. Met de lancering van ons nieuw energieplatform – binnenkort – kunnen particulieren in de toekomst een variabel energiecontract afsluiten en zelf actief gaan inspelen op o.a. variabele energieprijzen, peak shaving en meewerken aan netstabilisatie. Deze communicatiemogelijkheden zijn reeds volledig ingebouwd in de systemen van AlphaESS.
Op zoek naar een slimme batterij?
Contacteer ons gewoon en vraag snel een eerlijk advies via het contactformulier. Onze energie-experts gaan samen met u op zoek naar de béste oplossingen.